AKTIVITETER PÅ ÄLGBERGET

Att hitta på hos oss

Medan du bor Älgbergets Bed&Breakfast finns de flera aktiviter att syssel sätta sig med. Här på gården kan du bland annat spela biljard, hyra bastu, vandra i våra stora skogar och få chansen att se flertalet vilda djur som varg, räv, älg, rådjur, hare och lodjur. Vandra upp i skogen längs de fina stigarna till Älgberget, sitt ner och ta in den underbara utsikten som sträcker sig enda till Marstrandsfästning. Varför inte ta med dig en korg och plocka svamp när det är säsong, eller äta av blåbär och lingon medan du får njuta av lugnet i skogen och koppla av. På Älgberget finns det många fina vyer, se kor, kalvar och hästar som springar runt på ängarna. Gång avstånd till små och stora sandstränder där du kan simma, hoppa, bada och ha kul med familj eller vänner. På kvällen kan du sätta dig ner vid en av våra många grillplatser med ved och se solen gå ner.


Fiske

Är du intresserad av fiske så är det gångavstånd till sjön hällungen, hyr en båt av oss och koppla av på de stilla vattnet samtidigt som du metar. I hällungen finns röding, abborre, laxörning, sutare, brax, gädda, ål med mera. Det finns flertalet små sandstränder att lägga till med båten om du vill ta ett dopp och bada. Mer information om fisket hittar du under fliken fiske.


Bensin station, Mindre matbutik och Pizza

Ni finner en service butik, dygnet runt öppet med bankid öppning samt pizzeria med 15 minuters gångväg på mindre grusväg.   Vandring

  Precis i närheten finns natur och fritidsområdet Svartedalen som är ett sjörikt urbergslandskap där barrsogen domminerar. Här kan du promenera delar av bohusleden eller ta en runda runt Gårdsjön, prova på fiskelyckan (men kom ihåg att köpa ditt fiskekort först!) 

  Läs mer om Svartedalen


  En dag på Hällungen

  Hos oss kan du hyra motor/el båt, roddbåt, kanoter eller SUP och spendera dage med att utforska vackra Hällungen som är den största sjön i Stenungsund. Sjön är kantad av branta bergssidor som ger sjön mer att ett fjordintryck, magiskt! 


  Priser

  Att hyra båt hos oss kostar 550 kr per dag, vi erbjuder flera olika typer av båtar såsom el motor eller bensin och roddbåt, du väljer själv vad du föredrar! Om du sugen på att padla kanot finns det att hyra för 250kr per dag. 


  SUP brädor finns också att hyra, ett otroligt sätt att få koppla av på sjön. Att hyra SUP bräda kostar 250kr för 4 timmar eller 450kr för heldag.


  Känner du dig sugen på att fiska måste du ha ett ett fiskekort, detta går bra att köpa här på Bed&Breakfasten, dagskort kostar 100kr och årskort kostar 200kr.
   I HJÄRTAT AV DEN SVENSKA NATUREN


   VÅRA VÄNNER I BOHUSLÄN

   Här i södra Bohuslän är möjligheterna till en fulländad semester oändliga! Här kan ni få inspiration och tips inför eran vistelse i Bohuslän.