FISKE

Hällungen

När du bor på Älgbergets bed&breakfast har du gång avstånd till sjön Hällungen. Där de finns massvis av olika fiskarter, vissa mer lättfångliga än andra. Hällugnen är 8 km lång och har barnta bergsidor runt om sig. Ett otroligt fint ställe att spendera en dag på samtidigt som man får möjligheten att fiska. Finns många fina små strandstränder där man kan lägga till med båten, bada och njuta av lugnet.


Fiskarter

I hällungen finns flera olika fiskarter, bland annat röding, abborre, laxöring, sutare, brax, gäda, ål med mera.

Båtar och fiskeutrustning
Hos oss kan du hyra båt, det kostar 550kr per dag och vi erbjuder roddbåt, e-motor eller bensin driven, du väljer själv! Behöver du utrustning? Allt som du kan tänkas behöva finns hos Björns Fiske & Jakt i centrala Stenungsund på Strandvägen 14.


Fiskeregler

För att fiske krävs ett fiskekort, detta går att köpa här på Bed&Breakfasten. Ett dagskort kostar 100kr och ett årskort kostar 200kr.


Fiskemetoder

Det går bra att fiska både från strandkanten och från båt, men fisket sker bäst från båt. Varför inte hyra en av våra sup brädor, ligga på mage och meta och njuta av den vackra naturen. Det går bra att fiska året runt, lägger sig isen över sjön är det ett fantastiskt sätt att dra fina abborrar.